En del af Odsherred Kommune

Gode råd til sejlerfolket under coronavirus/COVID-19

fre, 03/13/2020 - 12:37 -- leban

På grund af coronavirus/COVID-19-krisen har Forsvarets beredskab til søredning travlt med at støtte civilsamfundet i endnu højere grad end normalt. Derfor er rådene til sejlerfolket: minimér sejlads, hav styr på udstyret og udvis ekstra forsigtighed.

6. april 2020 - kl. 13.00
Af Forsvarskommandoen

Med en vejrudsigt for påskedagene, der viser høj sol og temperaturer op mod 20 grader, er der sikkert mange, der planlægger en sejltur. Men i disse dage, hvor kampen mod coronavirus/covid-19 presser sundhedssystemet, beredskabet og hele samfundet, så opfordrer både Forsvarets beredskab og Søsportens Sikkerhedsråd søens folk til at tænke sig grundigt om og udvise ekstra forsigtighed.

Ligesom gør-set-selv-folket bliver opfordret til at lade rundsaven ligge i skuret, så opfordres sejlerfolket også til at udvise agtpågivenhed og måske endda lade både ligge i havn.

Men hvis man alligevel skal ud at sejle, så kan man med fordel følge disse 5 råd:

  • Hvis man sejler ud: Tænk ekstra på sikkerheden og udvis ekstra forsigtighed
  • Vær omhyggelig med sikkerhedscheck af båd og udstyr
  • Sejl aldrig alene – “two is one, one is none”
  • Sejl ind og ud af egen havn for ikke at øge smitterisiko. Sejl ikke til små havne på øer
  • Hav en livline til land. Sørg for, at du har mindst to måder at alarmere nogen i land på

Sidst med ikke mindst, så opfordres sejlerne til at benytte den app, der hedder Sejlsikkert Alarm, så det danske redningscenter i Karup, JRCC, i nødstilfælde kan yde hurtigere hjælp.

Forsvaret løser mange opgaver for civilsamfundet i forbindelse med det daglige beredskab og indsatsen mod coronavirus/COVID-19, blandt andet sygetransport i redningshelikopterne og ambulanceflyvninger primært fra de mindre sygehuse og øer til større hospitaler. Disse opgaver forventes i den kommende tid at tiltage, hvilket vil medføre et øget pres på de ressourcer, der anvendes til redningsoperationer.

Fakta

SejlSikkert

SejlSikkert Alarm-app'en er gratis og kan hentes i App Store, Google Play eller hos Søsportens Sikkerhedsråd. Se video om app’en på Søværnets Facebook.

Her kan du læse mere om mulighederne med SejlSikkert Alarm: http://www.soesport.dk/Sider/Sikkerhed/SejlSikkert-Alarm.aspx

JRCC

Forsvarets ”Joint Rescue Coordination Centre” (JRCC) er den danske eftersøgnings- og redningstjeneste, der koordinerer operationer ved nødsituationer både til luft og til vands og yder assistance til nødstedte eller forsvundne personer.